Here we go again (långt inlägg)

Nu har en Rottweiler bitit en kvinna, det står om det på Aftonbladet.
Det är super hemskt att någon ska bli biten av en hund, verkligen. Det är en av mina största rädslor att bli biten av en stor galen hund.

Men en sak är att folk vet inte vad dem ger sig in på när det skaffar hund, spelar ingen roll vilken ras det än är.
Ni sitter bara och säger att det är kamphundar som biter och vilka går under katogeri kamphund? Rottweilern gör inte det.

Kom ni ihåg att det var en Rottweiler som skyddade sin matte i en skog för kanske 6 månader sen från att bli våldtagen, den hunden bet också. Är den dum i huvudet då?
Nu gäller inte det här endast Rottweiler, men det står bara i tidingen när en Rottweiler eller pitbull el dobermann gör bort sig. Om det är en annan ras så står det endast blandras hundar. Jag har sett så många "små"hundar som har ett sådant betende som folk kan bli rädda för, men det gör inget för det är små hundar. Det är de småhundarna ingen har pli på, för det bryr sig ens inte. Det orkar inte göra något åt saken eftersom den är så liten så det är bara att plocka upp den. För det löser förmodligen alla problem....

Jag kan tycka att föder du upp hundar av den större rasen och säljer dem till pelle 17 år eller Ali 18 år så skyll dig själv. En renrasig hund köper man om man vill ha något att arbeta med och säljaren säljer oftast inte till annat folk en utställningsfolk eller folk som ska ha hunden i bruk för något bra. Sen finns det dem som gör det. Så egentligen är allt MÄNNISKANS fel. Inte hundens, om hunden får stryk hemma så är det en självklarhet att den ska ge stryk ute m.m. Är kanske inte så svårt att räkna ut?

Jag har mött mycket folk som säger att jag ska ta en omväg med min hund för den är farlig, jag skiter blanka fan i vad de säger och när jag väl möter människan så är det den eller dem som inte kan styra sin egen golvmopp. Den skäller och studsar och har sig, ren ADHD på hunden. Stella eller vem det nu än är går förbi lugnt och stilla. Stella kan självklart få ett utbrott hon med, men brukar inte vara den som säger första ordet.

Min mamma har blivit biten 2 ggr av en hund och det var en pudel som bet henne båda ggr... Vad ska vi då säga om den hundrasen? hmmmmmm

Det finns folk som har hund som låter den vara själv 10 timmar om dagen och sen kommer de hem och har så mycket att göra att OJ hoppsan, hann inte gå ut med hunden idag. Kan ju vara därför en hund blir aggressiv, du tar en hund från dens mamma och du tar inte hand om den. Då är det väl en självklarhet att man blir förbannad.

Trött på allt snack om kamphundar fan......

Här kan ni se lite av texten från aftonbladet

I dag presenteras Kristdemokraternas valmanifest i riksdagen.

Kamphundsfrågan är en av punkterna som partiet tar strid för.

– Det här är ett samhällsproblem som vi måste ta tag i, säger kommunminister Mats Odell (KD).

Odell väckte frågan under Almedalsveckan i juli. Nu lyfter han ämnet till riksdagsnivå.

– Det här är ett större problem än man kan tro. Därför har vi med frågan i valrörelsen, säger Odell.

– Först och främst handlar det om att skapa frivilliga överenskommelser i bostadsområden och kommuner. Därefter kan det behövas en översyn av lagen. Om det här inte fungerar måste man titta på ett direkt förbud. 

”Lagen funkar inte”

Enligt honom har den nuvarande lagen om kamphundar, som infördes 2008, inte fungerat:

– Lagen skulle sätta ökade krav på hundägare, men den är för tandlös, till skillnad från hundarna. Bara i Skåne var det 670 anmälningar förra året. Inte en enda av anmälningarna ledde till någon åtgärd. Det tyder på att lagen inte är perfekt.

Hundfria zoner

Odell vill ge förskolor rätt att skapa hundfria zoner och bostadsbolagen tillstånd att kasta ut hyresgäster med hundar som sprider oro i området.

– Om människor hotas i sin närmiljö är det rimligt att hunden flyttas, och inte de som känner sig hotade. Det är som mobbare i skolan. Det är inte offret som ska flytta på sig, utan mobbaren, säger han.

Men vart ska alla hundägare ta vägen?

– Om man till varje pris vill ha en hotfull hund får man flytta någonstans där man inte har några grannar. Människor ska inte behöva vara rädda i sitt bostadsområde.

Mia Jonson attackerades av en rottweiler, en ras som inte räknas till kamphundarna. Ska de också kunna förbjudas?

– Om hund och ägare är så olämpliga att de skapar stor otrygghet i människors vardag, så är det inte fråga om ras. Det är ett samhällsproblem som man måste ta tag i, säger Mats Odell.

Ska avlivas

Enligt Borås Tidning omhändertogs hunden efter attacken och ska nu avlivas.

– Sådana här hundar ska inte få finnas bland människor eller åtminstone bära munkorg. Jag kämpade för mitt liv och hade det varit barn med i bilden, så hade det varit kört, säger Mia Jonson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0